Odoo CMS - een grote afbeelding

Boeren & Telers bij BoerPelleboer

 Bij BoerPelleboer zijn veel boeren met dezelfde insteek aan het werk; met hart voor natuur, mens & milieu. Op deze pagina maakt u kennis met ons maar we vinden het ook hartstikke leuk u in het echt te ontmoeten. Kom gezellig een keer langs om de boerennatuur te beleven en te proeven!

Arjen Huese

Vanaf mei 2018 kunt u op onze bloementuin schitterende biologisch geteelde bloemen plukken. De voordeligste manier is door een abonnement te nemen: hiermee mag u iedere week zelf een boeket plukken in onze prachtige bloementuin. Het plukseizoen begint dit jaar in mei en eindigt zo rond de eerste echte nachtvorsten, meestal rond 1 november. Producten van Arjen >>

Henk Pelleboer

Op de boerderijen in Mastenbroek & Zwolle wordt veel rekening gehouden met weidevogels. Dat is hard nodig, want weidevogels gaan in Nederland in hoog tempo achteruit. Onze weides zijn bloem- en kruidenrijke  weides met een plasdras die pas na 15 juni gemaaid worden en alleen bemest worden met stromest. Dit zorgt voor een rijk bodemleven met veel insecten waar vogels dop op zijn!

Wij nodigen u van harte uit om kennis te maken met ons werk & de weidevogels. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld een weidevogelsafari maken! Of heerlijke producten afnemen zoals de Red De Rijke Weide Kaas of het Red De Rijke Weide vlees. Hiermee steunt u ook Vogelbescherming Nederland.

PRODUCTEN VAN HENK >>

Gerben Pelleboer

Bij de biologische melkveehouderij in Mastenbroek hebben koeien het goed; en dat proef je! Ze krijgen biologische groente en kruidenrijk gras, ze kunnen zichzelf masseren onder een massage borstel en sjansen met de stier. Met de melkrobots bepalen ze zelf het moment van melken en ze mogen zelf kiezen of ze buiten of binnen willen zijn. Alles op een natuurlijke, gezonde manier en dat proef je door in de kaas!

PRODUCTEN VAN GERBEN >>

Madeleen van Gruting

De Warmoezerij is een jong, kleinschalig tuinbouwbedrijf. Op de tuin verbouwd Madeleen een grote diversiteit aan biologisch gecertificeerde groenten die allen worden verkocht via lokale afzet, direct aan de consument. Dit wordt gedaan door middel van biologische groentepakketten waar je een seizoens-abonnement op kunt nemen. Elke week staat er dan een gevarieerd verrassend groentepakket voor je klaar op de boerderij, met verse groenten van het seizoen. Een nieuwsbrief over het reilen en zeilen op de tuin plus recepten inclusief! Er worden ca. 30 verschillende soorten groenten geteeld op driekwart hectare volle grond plus een tunnelkas van 100m2. Ook zijn onze groenten terug te vinden in het boerderijwinkeltje op Stadszicht. 

PRODUCTEN VAN MADELEEN >>

Bertus Pelleboer

Bij een biologische melkveehouderij worden natuurlijk ook stieren geboren! Deze stieren zijn bij de meeste boeren niet welkom maar bij ons krijgen ze een prachtig leven in gezonde, bloem- en kruidenrijke weides! De ossen groeien bij ons op tot 3 a 4 jaar oud en zijn van het oud-Nederlandse ras MRIJ. 

Uiteindelijk worden ze geslacht en zijn ze lokaal, direct van de boer, verkrijgbaar. De goede kruidenrijke grassen, de liefdevolle verzorging en de langzame groei proef je allemaal door in heerlijk biologisch rundvlees.

PRODUCTEN VAN BERTUS >>

Jarno Bremmer

Jarno is een Biologisch Dynamische Imker. Biologisch imkeren zou je ook wel ‘logisch imkeren’ kunnen noemen waarbij je de natuur zijn werk laat doen. Deze manier van imkeren doe ik in de bijenkeet op locatie Stadszicht en op dit moment ben ik bezig met de volgende stap: “treebeekeeping”. Dit is het maken van geschikte woonruimtes die zo dicht mogelijk bij de natuur staan; een woning in een holle boomstam. Het is super bijzonder om zo van dichtbij met de bijen samen te werken en daar zou ik jullie graag meer van willen laten zien en proeven. Binnenkort hangen op locatie Stadszicht imker pakken voor jullie klaar om zo van dichtbij mee te kunnen genieten.
PRODUCTEN VAN JARNO >>


Hilly Pelleboer

 Met een positieve zorgzame manier van begeleiden bij het werk op de boerderij biedt boer Pelleboer dagbesteding voor mensen met een hulpvraag. Het uitgangspunt is zorgzaam zijn met aandacht voor elkaar.

Elk mens is uniek en waardevol. We willen bijdragen aan een zinvolle levensinvulling. De zorg is ontstaan vanuit liefde voor mens, natuur en buitenleven.

PRODUCTEN VAN HULPBOEREN >>

Olga ...

Ik kweek shiitaken (eetbare paddenstoelen) op lokaal gerooid hout in het bos op het terrein van boerderij Stadszicht. De stammetjes worden in de winter en het vroege voorjaar verzameld en in het voorjaar geënt. Vervolgens heeft de schimmel nog minimaal 1 jaar nodig om door het stammetje heen te groeien. Op de boerderij zijn, indien voorradig, de paddenstoelen en de geënte shiitake stammetjes te koop. Er zijn mogelijkheden om, in het voorjaar, een workshop enten te volgen. Informeer naar de mogelijkheden. In de toekomst zullen er wellicht ook andere soorten eetbare paddenstoelen gekweekt worden op lokaal hout.

PRODUCTEN VAN OLGA >>

Wilhelm Pelleboer

Op locatie Stadszicht komt alles samen. Raap een eitje tussen de kippen, pluk een appel van de boom in de boomgaard, struin door de weilanden of kom kijken in onze boerderijwinkel terwijl alle boeren samen werken aan een gezonde en mooie leefomgeving in uw wijk. Hier is van alles te zien, doen, beleven en proeven!

PRODUCTEN VAN WILHELM >>