Boerderij StadsZicht

Hasselterdijk 43a, Zwolle

Zo'n dertig

verschillende gewassen

0.5 hectare grond

100 m2 tunnelkas

Biologisch

SKAL gecertificeerd

De Warmoezerij 

1) groentekwekerij - tuinbouw 

2) biologisch . gezond . lokaal

Odoo text and image block
Odoo - Sample 2 for three columns

"Warmoes Royaal"

€ 16 p/week

(3 à 4 personen)
  .
Oogstperiode: het hele jaar door

"Warmoesje"

€ 10 p/week

(1 à 2 personen).
.
Oogstperiode: het hele jaar door

Overzicht leveringen winter-periode

week 43 (eind oktober 2017): laatste maal standaard-pakket
week 44, 46, 48, 50, 52, 2, 4, 6, 8 : winter-periode pakketten met dubbele inhoud (8 maal)
week 10 (begin maart 2018): eerste maal standaard-pakket

Over De Warmoezerij

De Warmoezerij is een initiatief van Madeleen van Gruting en Boer Pelleboer. Het begrip warmoezerij komt uit de middeleeuwen, het was een locatie aan de rand van de stad waar groenten werden verbouwd en verkocht. De Warmoezerij is gevestigd aan de rand van Stadshagen in Zwolle. Het is een plek waar groenten op biologische wijze worden geteeld en waar mensen deze producten kunnen proeven en kopen. Er worden zo'n 30 verschillende gewassen verbouwd op 0,5 hectare grond en een tunnelkas van 100m2. De groenten worden wekelijks aangeboden in pakketten, wat inhoudt dat wij u voor een vast bedrag per week voorzien van een pakket met verse biologische groenten. Het groentepakket is altijd seizoensgebonden, zoveel mogelijk van eigen teelt en zal wekelijks varieren in samenstelling. Op deze manier draagt u bij aan uw eigen gezondheid, een gezonde leefomgeving en heeft u voor een mooie prijs verse kwaliteitsproducten in huis.
De Warmoezerij is een jonge biologisch gecertificeerde tuinderij die in 2017 met een eerste groei-seizoen en veel enthousiasme van start is gegaan! 

"Onze wortels liggen in de natuur"

Écht Vers

De allerbeste biologische groenten,  vers van het land. Met aandacht geteeld en vol van smaak, dat is 100% puur en dat proef je!

Uit Zwolle

Alle producten worden bij jou om de hoek geteeld. Zie je ze al groeien? Je koopt direct van de boer(in).. hoe dichter bij de oorsprong, hoe gezonder

Ken je boer(in)

Kom langs op de boerderij en maak kennis met de boer(in) die zichtbaar van haar werk houdt en je groenten met liefde teelt

"Alle groenten worden met liefde en op biologische wijze geteeld en dat proef je!"

Waarom een eigen groentepakket?

Een groentepakket is een verbintenis tussen jou en je lokale boer(in). Jouw ondersteuning helpt de tuinderij om beter te groeien en op gezonde, eerlijke wijze biologische gewassen te verbouwen. Op die manier ontstaat een win-win situatie voor beiden! De inhoud van het pakket danst mee met de seizoenen. Dat betekent: een divers aanbod, altijd vers en altijd verrassend. Echte groenten, met smaak.

Voordelen van een groentepakket

Koop rechtstreeks van de bron en betaal een eerlijke prijs! Elke week een pakket vol met heerlijke verse biologische groenten bij jou uit de buurt. Een mooie kans om nieuwe seizoens-groenten uit te proberen, die je niet zo snel in de supermarkt tegenkomt. Plus je levert een concrete bijdrage aan gezonde lokale landbouw.

Voordelen voor de boer(in)

Financiële ondersteuning voor de boer(in) door middel van gegarandeerde inkomsten en afzetzekerheid, waardoor er nauwkeuriger gepland kan worden wat leidt tot minder voedselverspilling. 

Kortom

Een geweldige manier om met de seizoenen mee te leren eten en te koken of je culinaire horizon te verbreden. En je te voeden met smaakvolle, gezonde verse groenten van dichtbij!
Odoo - Sample 1 for three columns

Voor een vast bedrag per maand staat er wekelijks een vers groentepakket voor je klaar op boerderij StadsZicht van Boer Pelleboer

Odoo - Sample 2 for three columns

Nee hoor, je koopt een groentepakket die bestaat uit verse seizoensgebonden groenten die lokaal worden geteeld. Op deze manier koop je rechtstreeks van de bron en kunnen wij een groentepakket aanbieden tegen een eerlijke prijs!

Odoo - Sample 3 for three columns

Kom eens gezellig langs en zie hoe we bij De Warmoezerij terug gaan naar de oorsprong; met zorg voor mens, dier en natuur. Je bent van harte welkom op de natuurboederij om zelf met eigen ogen te zien en te beleven. Zo blijft het niet alleen bij een verhaal...

***

Over boerin Madeleen

" Als docher van twee leraren in de Nederlandse taal, ben ik niet opgegroeid in de landbouw. Eigenwijs ben ik rond mijn 18e jaar gaan rondreizen in Frankrijk. In deze reis kwam ik, voor het eerst, in aanraking met het verbouwen van voedsel. Dit trok mij zo aan, dat ik toen ik terugkwam, de beslissing heb genomen om de vier jarige voltijd-opleiding aan de Warmonderhof (Biologisch Dynamische Landbouw) te volgen. 

Inmiddels zijn we 11 jaar, heel veel groenten, genoeg ervaringen, een heleboel boerderij-bezoeken en conferenties in verschillende landen over heel de wereld verder en is de landbouw niet meer weg te denken uit mijn leven. Goed en wel afgestudeerd in de tuinbouw-richting ben ik met omzeilingen in 2011 een seizoen gaan werken op een zeilboot in de Nederlandse vaar-wateren, tot de landbouw me weer begon te roepen. 

Dit keer riep het me naar Noord-Amerika toe. Aldaar heb ik gewerkt op een van de eerste en grootste CSA-bedrijven van de VS (1100 families per week een groentepakket, van puur eigen teelt), om daarna een New-Yorkse winter door te brengen op een biologische tuinderij gespecialiseerd in het (ongestookt) telen van gewassen in gemiddeld -15*C.

 
Door naar Canada, waar ik twee seizoenen lang een kleinschalige biologische tuinderij heb gerund op een heel klein eiland (21km2) ergens tussen Vancouver en Vancouver Island in, aan de andere kant van de wereld. 

Inmiddels weer terug in het land waar de beste boeren vandaan komen en waar ik alles heb geleerd, Nederland. Na twee jaar hier gewerkt te hebben op een 9 ha Biologisch-Dynamische tuinderij bij Apeldoorn in de buurt, ben ik erg enthousiast om dit seizoen op boerderij Stadszicht met de Warmoezerij te kunnen beginnen en vol enthousiasme lekkere en gezonde groenten voor de Zwollenaren te mogen telen!
"

***

Odoo text and image block

Meer info groentepakketten.

Hoe werkt het?

Door een pakket af te nemen verbind je je met het bedrijf en zeg je toe lid van de Warmoezerij te worden voor tenminste één teelt-seizoen lang. Op deze wijze maak je het verloop mee van een groei-seizoen met alle gewassen die daarbij horen. Wekelijks een pakket vol met verse groenten direct van de boerderij.
De Warmoezerij levert standaard-pakketten en winter-pakketten. De laatste levering van het standaard-pakket 2017 is in week 43, hierna beginnen we met de winterleveringen.

Wat kan je verwachten?

Het pakket wordt in de eerste plaats goed gevuld met groenten van het eigen bedrijf. Mocht dit niet toereikend zijn, dan wordt dit aangevuld met groenten die leverbaar zijn van andere biologische groentetelers uit de omgeving. Dat betekend dus: altijd biologisch en altijd lokaal.
Er wordt gestreefd naar zoveel mogelijk variatie in het pakket. Dit hangt samen met de natuur- en weersomstandigheden die niet altijd voorspelbaar zijn en waar we in meebewegen.
De groenten worden vergezeld van recepten ter inspiratie en af en toe een nieuwsbriefje over het reilen en zeilen op de tuin. Dit ontvangt u digitaal per e-mail. Ook kun je deze recepten plus de nieuwsbrieven binnenkort terugvinden op de website.
In het vroege voorjaar zal de inhoud van een pakket vooral voorzien zijn van lichtere groenten en veel bladgewassen. Naarmate het seizoen vordert zal het pakket meer gevuld zijn met vruchtgewassen die de zomer accentueren, om vervolgens in het najaar over te gaan naar meer bewaargewassen. Bladgewassen zoals sla blijven een vast item door de weken heen.

Hoe komt een groentepakket in je bezit?

Het pakket staat voor je klaar op de boerderij. Het afhaalmoment is op de vrijdagen tussen 14:00 en 18:00 uur in de boerderij-winkel op locatie Stadszicht. 
Mocht het nu een keer voorkomen dat je echt niet in de gelegenheid bent tijdens de genoemde tijdstippen het pakket op te halen, is een vriend of buur van je misschien wel in de mogelijkheid. Als dit ook geen optie is laat het dan zo vroeg mogelijk weten, maar voor 18:00 uur middels mail, whatsapp of telefoon. Dan is het mogelijk je pakket de volgende dag op te halen in onze winkel. 
Alle groenten die die week de inhoud van het pakket vormen, zijn per gewas verdeeld over kisten. Op een bord staat de inhoud van het pakket van jouw keuze (Warmoes Royaal/Warmoesje) voor jou genoteerd. 
Aan jou om de hoeveelheid groenten die je toebehoort uit de kisten te halen en mee terug naar huis te nemen om van te genieten.  Hiervoor kun je de linnen Warmoezerij-tas gebruiken, waarvoor wij een eenmalige bijdrage van € 5,- vragen bij aanvangst van het abonnement. Deze tas zal voor je klaar liggen op de boerderij de eerste maal dat je je pakket komt ophalen.  
Wanneer je je groente afhaalt, gelieve jezelf af te strepen op de aanwezigheids-lijst die bij de pakketten ligt. Zo is het duidelijk wie zijn pakket heeft afgehaald. Ophalen door een vriend(in) of kennis is mogelijk; maar dan nog steeds afstrepen op de lijst ajb! 
Voordeel van het ophalen op de boerderij is dat er ook een ruil-kist staat. Mochten er groenten tussen zitten die je echt niet lekker vindt dan kun je die hier omwisselen. Of bijvoorbeeld laten liggen voor een ander die er plezier van gaat hebben. 
We werken er aan om in toekomst paketten te gaan bezorgen op afhaalpunten bij u in de buurt. Heeft u ideeën of wilt u zelf afhaalpunt worden? Laat het ons weten!

Soorten pakketten en extra opties

De Warmoezerij levert twee soorten pakketten: Warmoes Royaal en het Warmoesje. Daarbij zijn er twee soorten aanvullende abonnementen; het aardappel-abonnement en het ui-abonnement.

De Groentepaketten
Warmoes Royaal is een riant groente-pakket. Mocht je verwachten dat de inhoud van een Warmoes Royaal teveel voor jou of je gezin gaat zijn dan kun je ook de optie overwegen om het pakket met iemand te delen. Misschien is je buurman, kennis, vriend(in) wel geïnteresseerd? Je kunt afspreken de Warmoes Royaal om en om op te halen op de boerderij of om per week de inhoud te verdelen. 

Mocht je niemand kunnen vinden dan hebben wij ook een tweede kleiner groentepakket: het Warmoesje. Speciaal voor de kleinere gezinnen en/of eters. De voordeligste optie bijft het pakket Warmoes Royaal. 

Ga je op vakantie in de zomer dan kun je het pakket eenmalig tijdelijk stopzetten voor een maximale periode van vier weken aaneengesloten. Gelieve dit minstens 10 dagen van te voren door te geven, dan hebben wij de tijd om dit te verwerken.
Wel geven wij er de voorkeur aan dat het pakket voor die periode niet wordt stopgezet maar wordt doorgegeven aan bijvoorbeeld vrienden of familie. Een mooie kans om het pakket te ontdekken. 
Omdat wij dit willen stimuleren wordt bij wijze van kennismaking voor deze periode een korting van 10% gegeven aan degene die het pakket op komt halen. 

De aanvullende abonnementen
Naast de groentepakketten levert de Warmoezerij ook aardappel en ui pakketten als aanvulling op het gewone groentepakket. 
De aardappels worden geleverd per 2 kilo voor een prijs van € 5,- ,de uien per kilo voor een prijs van € 2,-.
De frequentie is wekelijks, om de week, of 1 keer per maand.  Het abonnement kan meteen ingaan na aanmelding via de mail of na aanmelding via het aanmeldformulier. Tot het einde van het seizoen of tot zolang de voorraad strekt!

Hoe doe ik mee?

Klik hier en stuur het ingevulde formulier naar ons terug! Je krijgt een bevestiging per email.

Hoe betaal ik?

Warmoes Royaal heeft de prijs van € 16,- per week. Het Warmoesje heeft de prijs van € 10,- per week. Je betaalt vier-wekelijks vooruit. Dat wil zeggen, via automatische incasso wordt het bedrag in week 1 van het pakket ter waarde van 4 paketten van je rekening afgeschreven. Hiervoor heb je het machtigingsformulier ingevuld en ondertekend. Je kunt er ook voor kiezen het gehele bedrag in een keer over te maken. Dan geniet je van een korting van 5%.

Vind u een introducee dan krijgt u een korting van 10% over de gehele pakketprijs!

Winter abonnement

Eind oktober (week 43) is de laatste levering van het standaard groente-pakket. Hierna stappen we over op de winter-leveringen. Deze periode duurt in totaal 4 maanden, van november tot eind februari. Er wordt in deze tijd i.p.v. elke week, om de week een pakket gevuld en voor jullie klaargezet. Het pakket zal dan gevuld zijn met een dubbele pakket-inhoud. 
Een uitzondering volgt in de de dubbele levering van week 52&1. Omdat veel mensen vaak druk zijn met de feestdagen rond de jaarwisseling of op wintersport vakantie gaan; wordt dit pakket eenmalig in zijn geheel niet geleverd.  
In begin maart (week 10) stappen we weer over op de groentepakketten volgens het normale receptuur; het pakket zal vanaf die tijd weer elke week voor je klaarstaan.

Overzicht leveringen winter-periode

Alles nog eens overzichtelijk op een rij:

week 43 (eind oktober 2017): laatste maal standaard-pakket
week 44, 46, 48, 50, 52, 2, 4, 6, 8 : winter-periode pakketten met dubbele inhoud (8 maal)
week 10 (begin maart 2018): eerste maal standaard-pakket

Adresgegevens De Warmoezerij op boederij StadsZicht

Hasselterdijk 43a te Zwolle. 

"Voor wie het wel een biet kan schelen!"

Lees hieronder alle nieuwsbrieven van de Warmoezerij

Klik op de afbeelding om te downloaden

Eerdere nieuwsbrieven 2017:

Week 40  - Week 39 - Week 38 - Week 37 - Week 36 - Week 35 - Week 34 - Week 33 - Week 32 - Week 31 - Week 30 - Week 29 - Week 28 - Week 27 - Week 26 Week 25 - Week 24 - Week 23 - Week 22 - Week 21 - Week 20

LEES ALTIJD ONZE kleine LETTERTJES

LET OP: Je krijgt bij Boer Pelleboer alleen 100% biologische groenten, alle producten zijn gifvrij en bevatten geen onnodige toevoegingen. Ook gebruiken we géén bestrijdingsmiddelen of kunstmest, dit krijg je er dus niet bij. Volgens Boer Pelleboer zit in 100% biologische producten namelijk al meer dan genoeg..

DE WARMOEZERIJ  

biologische groenten aan de rand van Stadshagen